Weer in de kerk!

Per 16 mei 15.00 uur: Weer in de kerk met max 30 mensen!

Wat hebben we weer flink wat stappen terug moeten gaan! Opnieuw terug naar online diensten om 15.00 uur in de Gereformeerde Kerk.
Maar we wisten waar we het voor deden en weten waar we het voor doen. Velen van ons hebben Corona opgelopen en een heel aantal van hen kunnen erover meepraten, dat het echt niet niks is. En daarom deden we het. Om te voorkomen, dat de epidemie uit de hand zou lopen, dat medisch personeel, ook onder onze eigen leden, boven hun macht zou moeten werken. Dat willen we niet, voor elkaar niet en voor onszelf niet.

Weer naar de kerk (max 30 mensen)

En nu lijkt er dan eindelijk echt een opgaande trend aan te komen. De besmettingen/ziekenhuisopnames/intensive care opnames hebben eindelijk de weg naar beneden gevonden. Er is al een heel aantal mensen gevaccineerd (sommigen zelfs al de benodigde twee keer!) Wat een mooie ontwikkeling. Daarom zijn we ook blij dat we weer samen in de kerk mogen komen. Nog wel met ‘maar’ 30 mensen maximaal, maar het is de eerste stap! Blij en dankbaar dat God de mogelijkheden hiervoor geeft! Dat langzaam maar zeker de maatschappij weer open kan, dat de kerken weer open kunnen.
Want hoe moeilijk is het als je elkaar op zondag niet ziet, om dan toch met elkaar verbonden te zijn. Schrijnende verhalen ook van leden van de Kerk aan het Plein geven hiervan voorbeelden. Ook wij zijn geen kerk van volmaakte mensen. Laten we vooral ook daarvan leren.

Reserveren voor komende zondag

Maar we mogen dus vanaf 16 mei weer samenkomen! Weer 30 mensen ontmoeten in de kerk. Nog niet zelf zingen, maar wel in ons hart uit volle borst meezingen. 16 mei is al komende zondag. Dus vanaf nu kun je al reserveren op onze pagina kerkaanhetplein.nl. Er is nog geen bijbelklas of crèche. dat krijgen we op zo korte termijn niet voor elkaar.
Let op, als je al eens eerder hebt gereserveerd, dan heb je al een naam en wachtwoord en moet je dus eerst inloggen. Ben je je wachtwoord kwijt, klik eerst op de dienst zelf op de reserveerpagina en dan rechtsonderaan op ‘wachtwoord vergeten’, dan krijg je een nieuw wachtwoord.

En de ‘eigen kerk’?

We zitten nog in de Gereformeerde Kerk. Wat een wonder, dat dat nog steeds mogelijk is. We hopen snel terug te keren naar ‘onze eigen kerk’. Dan kunnen we ook weer gewoon naar 10.00 uur diensten toe. Het JFC en de NGK zijn volop bezig met de laatste werkzaamheden voor hun kerkdiensten in Barneveld. Als het zover is, kunnen ze weer verhuizen naar het JFC en kunnen wij weer in de Kerk aan het Plein terecht. Het is allemaal nog even wachten, maar we komen er vast en zeker.

Laten we God, die dit alles leidt ook vooral de eer geven die hem toekomt. We zien jullie graag weer in de diensten!

Actie Nieuw Avondrust – hulp gevraagd

Foto van Nieuw Avondrust - Omroep Gelderland

In Nieuw Avondrust (woonzorgcentrum) is Covid-19 (Corona) in alle hevigheid uitgebroken. Dit doet wat met alle bewoners en hun familieleden. Het doet ook wat met alle medewerkers waarvan al 10 maanden het uiterste wordt gevraagd. Mensen die al 10 maanden de flexibiliteit hebben opgebracht om de zorg voor de bewoners zo goed mogelijk vorm te geven. Op dit moment kunnen zij wel wat steun gebruiken.  

Wat hebben zij nodig:

Vrijwilligers

Er zijn mensen nodig die het aan kunnen om echt de handen uit te mouwen te steken. Die mensen die 1 op 1 bewoners willen helpen bij het video-bellen met de iPad of andere werkzaamheden die er nodig zijn.Ook mensen die een zorgachtergrond hebben zijn van harte welkom. Onder de medewerkers zijn er namelijk veel zieken en de roosters zijn nauwelijks rond te krijgen. 

Een hart onder de riem

De medewerkers hebben wel een hart onder de riem nodig. We zouden ze graag iets willen geven als blijk van waardering. Echter veel is er niet mogelijk in deze tijd. Daarom willen wij alle medewerkers een pakketje met douchegel en bodylotion geven.  Helpt u mee? 

Werkwijze:

Maak zoveel mogelijk pakketjes met 1 douchegel en 1 bodylotion. Schrijf of teken daar een mooie persoonlijke boodschap bij voor de medewerkers (M/V) van Nieuw Avondrust.

Let op we hebben 350 pakketjes nodig.  Breng de pakketjes uiterlijk 22 januari naar: 

Dirk & Thirza Koster
Vincent van Goghstraat 23 
Voorthuizen.  

De pakketjes zullen dan bij Nieuw Avondrust worden bezorgd. 

Wil je helpen als vrijwilliger:

Neem dan contact op met:
Edith Waaijenberg
vrijwilligersNA@zorggroepena.nl

Kerst? In deze tijd?

In deze tijd kerst vieren? Wat valt er te vieren? In deze Lockdown periode. er is geen bal aan. We maken er maar wat van met lichtjes in de tuin, een boom in de kamer. Een kerststal in huis. Gewoon gezellig. Want eten kan ook maar met maximaal 3 gasten. En dan nog moet je dat ook maar willen. Want de corona is nu erger dan ooit. Besmettelijker ook. We kunnen ons zomaar de put in praten. Want is er ergens nog uitzicht op een verbetering in de situatie waar we nu inzitten, of is dit het? En toch, en dan juist, hebben we een boodschap aan dat stalletje waar het ooit gebeurde. Dat kleine kindje is niet alleen maar een klein kindje. Het is het lichtpuntje aan het einde van elke donkere tunnel. Het is hét teken van hoop.

Juist in deze tijd (21 december 2020) zien we aan de hemel een grote ster. Dezelfde ster die weleens de weg gewezen kon hebben aan de wijzen uit het verre oosten. Dat die kerstster juist in deze tijd weer te zien is, zou dat een teken zijn? Jupiter en Saturnus kwamen op 21 december 2020 zo dicht bij elkaar (vanuit de aarde gezien dan) dat het een grote ster werd. Eens in de tientallen jaren, soms honderd jaar komt dat voor.

Zou het díe ster geweest zijn, die de wijzen ook gezien hebben, om die geboorte van die grote koning bekend te maken? Zou het dan toch zo kunnen zijn, dat iets wat op het oog klein is, weleens het grootste licht van de wereld geworden is? Zou dat kleine kindje dan toch die Jezus zijn, waar we in die kerstliedjes van zingen? Waar de herdertjes over hoorden zingen (in een van die liedjes)? Zou het zo kunnen zijn, dat die Jezus zich opnieuw wil laten zien, maar dat wij nog teveel bewolking ervoor trekken, omdat we het niet kunnen geloven.

Lees in de bijbel eens Jesaja 9:1: Het volk wat in duisternis ronddoolt ziet een schitterend licht. Zij die in het donker wonen worden door een helder licht beschenen.

En lees ook eens in de bijbel Mattheus 2:1-3 over de wijzen.

Wilt u meer weten of meedoen.

Donderdagavond om 20.15 is er: Voorthuizen zingt met Kerst

Op vrijdag kunt u online meedoen met de kerstdiensten van onze kerken

Geen bezoekers meer – we gaan verder online

Jezus stierf aan het kruis

Het COVID-19 virus blijkt nog niet de wereld uit. Dachten we er in de zomer vanaf te zijn, steekt het in oktober de kop weer op. Dachten we, na een korte piek het aantal besmettingen weer snel naar beneden te zien gaan, nu loopt het met ongekende snelheid weer op. Een verdergaande strengere Lockdown was eigenlijk onvermijdelijk. Corona is weer overal.
En daarom, hoe erg we het ook vinden, nu we net weer meer contact konden hebben met elkaar, moeten we toch constateren, dat we diensten mét bezoekers voorlopig tot 19 januari niet moeten doen. Niet omdat het niet zou kunnen met die 30 man. Maar om de bewegingen van mensen van en naar de kerk te reduceren. Hoe minder mensen bij elkaar in de buurt komen, hoe minder het virus de kans krijgt om over te springen. Met pijn in ons hart. We zouden juist nog de kerstperiode ingaan met onze kerkdiensten. Helaas. Maar we gaan online wel verder voorlopig.

De Kerstperiode in een tijd van Lockdown. Voor veel mensen een donker vooruitzicht. Ongezellig, onduidelijk, onverdraagbaar. En in die wereld is er het feest van hoop. Jezus komt naar de wereld, dat vieren we met Kerst. En hoe bijzonder: “de wereld die duisternis gehuld is, ziet een groot licht”, staat er in de bijbel. Er is licht voor deze wereld. Niet die kleine lichtjes, zoals we die in onze kerstboom zien, nee een groot licht. Zie jij dat licht? misschien nu alleen nog aan het einde van de tunnel die ‘corona’ heet, of erger, die ‘faillisement’ heet, die ‘werkeloos’ heet? Als je dat al ziet. Dat is nog maar het begin van het licht wat de wereld verovert. Lees in de bijbel in Lucas 2 meer over deze gebeurtenis. Of kijk mee met onze online diensten.

Wil je hierover napraten, laat het ons weten via onze ‘hulpknop

Voorthuizen Zingt met Kerst

Voorthuizen zingt met Kerst.

Zingen jullie allemaal mee? 24 december 20:15!Zeker in deze tijden is het zo mooi als je op deze manier verbonden kunt zijn met elkaar en kan genieten van de prachtige muziek, samenzang en toch samen kerst vieren ondanks de afstand. Jezus, Licht van de wereld!#voorthuizenzingt #voorthuizenzingtmetkerst, NGK De Ontmoeting, GKVoorthuizen, Kerk aan het Plein, Hervormd Voorthuizen

Veilige kerkdiensten in een grote kerk

Beste bezoeker en gast,

Vanaf 1 november gaat de Kerk aan het Plein weer diensten organiseren. Na ruim 7 maanden is het voor ons weer mogelijk om echt diensten te houden.

We zijn blij, dat we coronaproof binnen kunnen zijn, in een grote kerk.

Er is crèche-plus voor kinderen tm groep 4. Dus ook de kinderen kunnen veilig spelen en op hun niveau aangesproken worden tijdens de dienst.

Iedereen is welkom!

Maar er mogen maar maximaal 30 bezoekers in de kerk.

MELD JE/U AAN via het tabblad ‘reserveer een plaats’ en kies daar de juiste dienst uit om u of je aan te melden.

Aanmelden kan ook via Kerkdiensten@kerkaanhetplein.nl. Geef dan even op met hoeveel mensen je komt en of er kinderen naar de crèche-plus gaan en hoeveel.

Kerkdienst en crèche-plus Kerk aan het Plein

Tijd: 15.00 uur

Adres: Hoofdstraat 142 te Voorthuizen


Alle informatie is te vinden in de Nieuwsbrief van de Kerk aan het Plein.

We hopen jullie in een van de diensten te mogen ontmoeten!

Team Kerk aan het Plein

Op deze kerkdiensten zijn alle coronamaatregelen van kracht. Kom niet als je verkouden bent of koort hebt – houdt altijd 1,5 meter afstand – draag een mondkapje in de kerk bij het lopen – in de kerk wordt niet gezongen, alleen door de band – er is een gezondheidscheck bij de ingang

Alpha start weer – Gestopt!

Update! De organisatie van de Alphacursus heeft moeten besluiten om de Alphacursus 2020 voor een jaar stop te zetten vanwege de coronaontwikkelingen. Volgend jaar hoopt de organisatie de cursus weer op te starten.

Alpha gaat weer van start! Dé plek om na te denken over je geloof of je geloof te verdiepen. Misschien zit je al jaren in de kerk maar wil je terug naar de basis en weten waarom en wát je nu gelooft? Of ben je nog niet echt bekend met God, Jezus en alles wat erbij hoort? Of vraag je je gewoon af hoe het zit met het leven en alles wat je meemaakt? Dan zijn de gezellige Alpha-avonden er voor jou (en u! Alle leeftijden zijn welkom). Ook een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen. Tijdens de Alpha-avonden is er een praatje over het geloof en praat je daarover door in kleine groepjes. Het zijn tien avonden en een weekend.

Startavond: woensdag 30 september 2020

Aanvangstijd: 19:30uur, aanmelden verplicht ivm corona richtlijnen

Plaats: Ontmoetingsruimte Gereformeerde Kerk Voorthuizen

Kosten: Gratis 

Aanmelden: alpha@gk-voorthuizen.nl 

Meer info: Eline Hoogenboom: elinehoogenboom@hotmail.com/ 0624277123

Ontmoeten en overdenken

5 juli was het zover. Onze eerste gezamenlijke activiteit, sinds we op 15 maart ineens niet meer bij elkaar konden komen in de kerk.

De kerkdiensten konden we wel volgen, dat kon online nog wel. En ook een kleinschalige ontmoeting was nog mogelijk (groeigroep/ koffievisite/ tuinbijeenkomst) Maar die ontmoeting bij de koffie na de dienst, dat was er niet meer. Dat kon niet meer.

Maar nu was die mogelijkheid er ineens weer. En daar werd goed gebruik van gemaakt. Ruim 60 mensen waren samen. Uiteraard netjes volgens de voorschriften. Maar we konden elkaar weer spreken, weer horen hoe het met deze en gene ging. En we konden samen zingen, bidden en samen luisteren naar een overdenking, die ons meteen activeerde om te zoeken naar hoe we elkaar kunnen blijven vasthouden, ook als de echte ontmoeting in de kerk nog lang op zich laat wachten.

Conclusie: dit smaakt naar meer. En hoe. Er zijn meteen plannen gemaakt om deze ontmoetingen vaker te laten plaatsvinden zolang het weer het toestaat. Op 19 juli, 2, 16 en 30 Augustus bent u hartelijk welkom op het Caitwickerzand. Vanaf 15.00 uur. Vanaf 16.00 uur is er een overdenking.

Route naar het Caitwickerzand

Vanuit Voorthuizen via de N344 richting Apeldoorn.Bij rotonde Stroe, rechtdoor. Bij volgende rotonde rechtsaf richting Kootwijk (kijk uit dat u niet de camping ‘Caitwickerzand’ op gaat die is nog vóór de rotonde). Net na het ecoduct rechtsaf (bij ijstentje) Gelijk daarna linksaf. Na een paar honderd meter aan je rechterhand een grote parkeerplaats, verdeeld in twee vakken.
Daar staat ergens de vlagstandaard van Kerk aan het Plein.

Ontmoeting en gesprek/ activiteit

Op 5 juli is er een gezellig samenzijn van ontmoeting, spel en gesprek.

Iedere bezoeker en gast is hartelijk welkom.

We komen samen op het Caitwickerzand. Er is een overdenking, er is ook een gezamelijke maaltijd, waarvoor iedereen eigen eten en drinken mee zal moeten nemen. (delen van ons meegebrachte eten is volgens de richtlijnen niet toegestaan).

Route

Vanuit Voorthuizen via de N344 richting Apeldoorn.Bij rotonde Stroe, rechtdoor. Bij volgende ronde rechtsaf richting Kootwijk. Net na het ecoduct rechtsaf (bij ijstentje) Gelijk daarna linksaf. Na een paar honderd meter aan je rechterhand een grote parkeerplaats, verdeeld in twee vakken.
Daar staat ergens de vlagstandaard van Kerk aan het Plein.

Je komt toch ook!!!

Pinksteren – We blijven niet achter

Spelen met Vuur | Macro foto van hansvantillo | Zoom.nl

Het was Hemelvaart. Jezus ging naar zijn Vader. Voor ons. Dat hebben we gezien in de vorige blog.

Maar hij heeft niet de deur achter zich dichtgetrokken om, ver bij ons vandaan in de Hemel te zijn. Hij beloofde ons zijn Heilige Geest. En die Geest is gekomen. 10 dagen nadat Jezus naar de Vader ging. Tien dagen van gebed en bijeenkomsten vol verlangen, van zijn leerlingen en aanhangers (christenen genoemd) kwam de Heilige Geest. Als een vuur.

Vuur! Als je kijkt naar de bosbranden in Australië, deze winter. Als je kijkt naar hoe een brandje snel een brand wordt. Dan snap je hem. Vuur blijft niet op zijn plek, het verspreid zich razendsnel. En zo gingen ook de leerlingen van Jezus op pad en verspreide het nieuws zich razendsnel. Hoeveel mensen werden er niet in een dag christen (leerling van Christus). Vuur! Symboliek voor God, als God jouw Vader mag zijn raak je getroffen en vol vuur van hem! Dan kun je er niet over uit. Dan wil je het delen met anderen. Vuur! God maakt je brandschoon. Geen bozigheid meer, geen oneindige haat voor wie ook. Maar juist een drang om in genegenheid naar de ander te kijken. Te helpen. Dat doet vuur. Dat doet de Heilige Geest.

Jij mag ook gezegend worden met Gods Heilige Geest. Wil je weten wat dat betekent? Luister en kijk dan naar onze kerkdiensten:

Dienst 1 vanuit de Kerk aan het Plein

Dienst 2 in samen met de Kerk aan het Plein

Neem gerust contact met ons op: contact @kerkaanhetplein.nl

Lees over de geschiedenis en verbaas je wat de Geest van God doet in de Bijbel: Handelingen 2

Pagina 1 van 4

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén