Kids

We vinden het heel belangrijk dat de kinderen tijdens de kerkdiensten een goede plek krijgen.

Voor kinderen tot 4 jaar is er kinderoppas waar ze onder leiding kunnen spelen en waar we ook Bijbelse peuterboekjes voorlezen.

Met de kinderen van groep 1 – 8 houden we bijbelklas. Daarvoor gebruiken we de methode Bijbelbasics.

Kinderen uit groep 1-4 luisteren elke week naar een Bijbelverhaal, waarna we een kleine verwerking maken. Kinderen uit groep 5-8 hebben een keer per twee weken bijbelklas. We behandelen in beide groepen hetzelfde thema, ieder op het eigen niveau. In de hogere groepen doen we soms ook proefjes en praten samen na over het Bijbelverhaal.

De kinderoppas en de bijbelklas worden gehouden naast onze kerk in het gebouw van Perron 16. Ouders die gebruik willen maken van de crèche  kunnen hun kind vanaf 9.45 uur hier brengen.

Na afloop van de preek ronden de leiders hun bijbelklas af. Zij lopen daarna samen met de kleinsten terug naar de kerk. Steeds vaker is er in de kerk nog gelegenheid om, als de kinderen dat zien zitten, te vertellen wat ze hebben gedaan.

Jeugd

De jeugd leeft, net als iedereen, in een tijd waarin veel op ze af komt. De wereld is flitsend; informatie en kennis buitelen over elkaar heen. De sociale media staan elk moment aan hun telefoon te rammelen met de vraag om aandacht. Soms is de kerkdienst dan een oase van rust voor hen. Het gevaar is wél dat de kerkdienst een saai gebeuren gaat worden.  Dat de dienst niet interessant of relevant is voor de jongere; dat de dienst niet aansluit bij de beschreven wereld.

Daarom proberen we, in overleg met onze jongeren, de dienst relevant en interessant te maken voor hen. Dit kan door gebruik van de beamer, die tijdens de preek ondersteuning bied met illustraties en dergelijke. Maar denk ook aan het voorbereiden van de dienst met de voorganger.

We willen het goede nieuws van God en zijn liefde en goedheid voor de jongere, op een manier overbrengen die past bij hen in deze tijd. Het goede nieuws is en blijft onveranderd, de vorm is van deze tijd.

We hebben twee groepen jeugd, die geregeld bij elkaar komen. De groep 12 – 15 komt elke tweede week bij elkaar. We spreken over een stuk uit de bijbel of een onderwerp, uit de dagelijkse praktijk. En we proberen af en toe wat ontspannends te doen.

De groep van 16+ komt elke zondagavond bij elkaar voor een gesprek, een maaltijd en ontspanning.

Wil je je bij ons aansluiten, laat het even weten aan Ingrid of Thirza.