Het seizoen is gestart. Zondag 3 september begon met een kerkdienst om 10.00 uur. Voorganger was onze eigen dominee Atze Buursema. Het thema van deze dienst was: ga je mee en doe je mee? In de bijbel worden mensen opgeroepen om mee te gaan met het volk Israel. Omdat het beter is voor hen, maar ook omdat ze het volk kunnen helpen : ‘Je kunt ons helpen, wij hebben jouw expertise nodig.’ de vraag naar aanleiding hiervan aan de gemeente was: ‘Wil je ons helpen?’
‘Nee wij zijn geen vlammend kerkgenootschap, die diensten houdt met veel licht en geluid wat op de seconde op elkaar is afgestemd. Wij hebben niet altijd die flitsende band. Wij hebben geen voorganger met hoody en sneakers. Wat wij wel hebben en waar we je graag bij willen hebben is God. Dat is de redding van de slechte dingen in je verleden, zicht op de toekomst. Dat willen we delen; wil jij met ons delen?’
De kinderen kregen een kandelaar mee, waarmee ze de symboliek van het licht en de warmte van Jezus ook in de bijbelklas kunnen zien, als ze daar bezig zijn, net als wij het licht van Jezus in de kerk symbolisch weergeven door een kaars.

We vierden het avondmaal. Met de kinderen, die de zegen van de Heer ontvingen. Die zegen werd ook uitgedeeld aan andere mensen die niet mee konden doen met brood en wijn.

Na de dienst en de koffie stonden we nog even stil bij de verzelfstandiging op de pleinochtend. Per 1 januari 2024 moet dat een feit zijn. We zijn op zoek naar wie daar mee wil doen. Wil je je alvast als lid aanmelden?

Na deze pleinochtend trokken we met z’n allen naar onze locatie waar we zouden eten. Voor de maaltijd had ieder iets meegenomen, zodat we een rijk en gevarieerd koud en warm buffet hadden. Er was op deze locatie voldoende gelegenheid voor sport en spel. Veel hilariteit was er bij het kennismakingsspel, waarmee er een einde kwam aan deze startzondag.

Het nieuwe seizoen is geopend. (meer foto’s volgen nog)