In deze tijd kerst vieren? Wat valt er te vieren? In deze Lockdown periode. er is geen bal aan. We maken er maar wat van met lichtjes in de tuin, een boom in de kamer. Een kerststal in huis. Gewoon gezellig. Want eten kan ook maar met maximaal 3 gasten. En dan nog moet je dat ook maar willen. Want de corona is nu erger dan ooit. Besmettelijker ook. We kunnen ons zomaar de put in praten. Want is er ergens nog uitzicht op een verbetering in de situatie waar we nu inzitten, of is dit het? En toch, en dan juist, hebben we een boodschap aan dat stalletje waar het ooit gebeurde. Dat kleine kindje is niet alleen maar een klein kindje. Het is het lichtpuntje aan het einde van elke donkere tunnel. Het is hét teken van hoop.

Juist in deze tijd (21 december 2020) zien we aan de hemel een grote ster. Dezelfde ster die weleens de weg gewezen kon hebben aan de wijzen uit het verre oosten. Dat die kerstster juist in deze tijd weer te zien is, zou dat een teken zijn? Jupiter en Saturnus kwamen op 21 december 2020 zo dicht bij elkaar (vanuit de aarde gezien dan) dat het een grote ster werd. Eens in de tientallen jaren, soms honderd jaar komt dat voor.

Zou het díe ster geweest zijn, die de wijzen ook gezien hebben, om die geboorte van die grote koning bekend te maken? Zou het dan toch zo kunnen zijn, dat iets wat op het oog klein is, weleens het grootste licht van de wereld geworden is? Zou dat kleine kindje dan toch die Jezus zijn, waar we in die kerstliedjes van zingen? Waar de herdertjes over hoorden zingen (in een van die liedjes)? Zou het zo kunnen zijn, dat die Jezus zich opnieuw wil laten zien, maar dat wij nog teveel bewolking ervoor trekken, omdat we het niet kunnen geloven.

Lees in de bijbel eens Jesaja 9:1: Het volk wat in duisternis ronddoolt ziet een schitterend licht. Zij die in het donker wonen worden door een helder licht beschenen.

En lees ook eens in de bijbel Mattheus 2:1-3 over de wijzen.

Wilt u meer weten of meedoen.

Donderdagavond om 20.15 is er: Voorthuizen zingt met Kerst

Op vrijdag kunt u online meedoen met de kerstdiensten van onze kerken