Jezus stierf aan het kruis

Het COVID-19 virus blijkt nog niet de wereld uit. Dachten we er in de zomer vanaf te zijn, steekt het in oktober de kop weer op. Dachten we, na een korte piek het aantal besmettingen weer snel naar beneden te zien gaan, nu loopt het met ongekende snelheid weer op. Een verdergaande strengere Lockdown was eigenlijk onvermijdelijk. Corona is weer overal.
En daarom, hoe erg we het ook vinden, nu we net weer meer contact konden hebben met elkaar, moeten we toch constateren, dat we diensten mét bezoekers voorlopig tot 19 januari niet moeten doen. Niet omdat het niet zou kunnen met die 30 man. Maar om de bewegingen van mensen van en naar de kerk te reduceren. Hoe minder mensen bij elkaar in de buurt komen, hoe minder het virus de kans krijgt om over te springen. Met pijn in ons hart. We zouden juist nog de kerstperiode ingaan met onze kerkdiensten. Helaas. Maar we gaan online wel verder voorlopig.

De Kerstperiode in een tijd van Lockdown. Voor veel mensen een donker vooruitzicht. Ongezellig, onduidelijk, onverdraagbaar. En in die wereld is er het feest van hoop. Jezus komt naar de wereld, dat vieren we met Kerst. En hoe bijzonder: “de wereld die duisternis gehuld is, ziet een groot licht”, staat er in de bijbel. Er is licht voor deze wereld. Niet die kleine lichtjes, zoals we die in onze kerstboom zien, nee een groot licht. Zie jij dat licht? misschien nu alleen nog aan het einde van de tunnel die ‘corona’ heet, of erger, die ‘faillisement’ heet, die ‘werkeloos’ heet? Als je dat al ziet. Dat is nog maar het begin van het licht wat de wereld verovert. Lees in de bijbel in Lucas 2 meer over deze gebeurtenis. Of kijk mee met onze online diensten.

Wil je hierover napraten, laat het ons weten via onze ‘hulpknop