Hemelvaart – Wat was dat ook weer? Mogelijk speel je met die vraag? Kijk we kennen allemaal de verhalen met Kerst, met Pasen. Maar dan die twee andere feesten, Hemelvaart en Pinksteren?

Hemelvaart, was dat niet iets met Maria? Nee, dat is een andere feestdag. Die wordt in de Rooms Katholieke streken wel gevierd. Wij vieren een grotere Hemelvaart, de tocht van de Heer Jezus naar zijn Vader.

Sun between clouds
De engelen zeiden: Wat staat u nog naar de hemel te kijken? Citaat uit de Bijbel: Handelingen 1, 11

Jezus zegt geregeld in zijn toespraken, die hij hier op aarde houdt: Ik ga naar de Vader.

Ik ben bij de Vader vandaan gegaan en naar de wereld gekomen, nu verlaat ik de wereld weer en ga ik terug naar de Vader.

Bijbel: Johannes 16 , 28

En op een later moment zegt hij het weer:

Ga naar de mensen en zeg hen, dat ik opstijg naar mijn Vader, die ook jullie Vader is, naar mijn God die ook jullie God is.

Bijbel Johannes 20 , 17

Wat een mooie woorden zegt Jezus daar. Hij gaat niet alleen naar zijn Vader, Hij gaat naar onze Vader! Vader en zoon zijn zo ver van elkaar gescheiden geweest (toen Jezus stervende was; Goede Vrijdag). De zoon was bij de vijand, de Satan in de hel en de Vader was in de Hemel.

Maar nooit heeft dat geleid tot eeuwige verwijdering van elkaar. Het heeft er juist toe geleid, dat de zoon niet meer het enige kind van de Vader is. Nu horen wij er ook bij.

Er is nog veel klaar te maken. Jezus geeft dat ook aan. Er moeten nog veel mensen bij deze kinderschaar van Vader komen. Misschien jij ook nog wel? Jezus is naar de Vader gegaan om juist daarvoor te zorgen. Dat ook jij tot de Vader mag komen. Hij wacht al op je.

Kom je ook?

Wil je meer weten? Luister dan naar onze kerkdiensten om 10.00 uur of later als je dat beter past:

Online dienst 1 ( vanuit de Kerk aan het Plein)
Online dienst 2 ( ism Kerk aan het Plein)

en / of neem contact met ons op: contact@kerkaanhetplein.nl, wij zijn er voor jou!

NB: Lees over de hemelvaart van Jezus in de Bijbel