Spelen met Vuur | Macro foto van hansvantillo | Zoom.nl

Het was Hemelvaart. Jezus ging naar zijn Vader. Voor ons. Dat hebben we gezien in de vorige blog.

Maar hij heeft niet de deur achter zich dichtgetrokken om, ver bij ons vandaan in de Hemel te zijn. Hij beloofde ons zijn Heilige Geest. En die Geest is gekomen. 10 dagen nadat Jezus naar de Vader ging. Tien dagen van gebed en bijeenkomsten vol verlangen, van zijn leerlingen en aanhangers (christenen genoemd) kwam de Heilige Geest. Als een vuur.

Vuur! Als je kijkt naar de bosbranden in Australië, deze winter. Als je kijkt naar hoe een brandje snel een brand wordt. Dan snap je hem. Vuur blijft niet op zijn plek, het verspreid zich razendsnel. En zo gingen ook de leerlingen van Jezus op pad en verspreide het nieuws zich razendsnel. Hoeveel mensen werden er niet in een dag christen (leerling van Christus). Vuur! Symboliek voor God, als God jouw Vader mag zijn raak je getroffen en vol vuur van hem! Dan kun je er niet over uit. Dan wil je het delen met anderen. Vuur! God maakt je brandschoon. Geen bozigheid meer, geen oneindige haat voor wie ook. Maar juist een drang om in genegenheid naar de ander te kijken. Te helpen. Dat doet vuur. Dat doet de Heilige Geest.

Jij mag ook gezegend worden met Gods Heilige Geest. Wil je weten wat dat betekent? Luister en kijk dan naar onze kerkdiensten:

Dienst 1 vanuit de Kerk aan het Plein

Dienst 2 in samen met de Kerk aan het Plein

Neem gerust contact met ons op: contact @kerkaanhetplein.nl

Lees over de geschiedenis en verbaas je wat de Geest van God doet in de Bijbel: Handelingen 2