hij is opgestaan

Kijk onderaan de tekst voor de online paasdiensten

Als ik zeg: “De Heer is opgestaan!” En dan ook nog met de nodige uitroeptekens erbij, dan kan jou reactie heel goed zijn: “dat kan niet”. Misschien vind je me zelfs een beetje raar. Of ouderwets: “Geloof jij dat echt? We weten tegenwoordig toch wel beter!”
Ik kan je zeggen: Je bevindt je in goed gezelschap. Want wie geloofde het eigenlijk wél, toen die boodschap de wereld in kwam? In ieder geval de leerlingen van Jezus niet. In ieder geval de moeder van Jezus niet. In ieder geval zijn vrienden niet… Misschien ken je Paulus wel. Een belangrijke evangelist uit de tijd, toen de eerste kerken zo’n beetje ontstonden. Ook Paulus geloofde het niet! Die werd zelfs heel boos. Die probeerde dan ook een einde te maken aan die onzin!
Al deze genoemde mensen werden door de Heer Jezus zelf opgezocht. Zij zagen het! Hij is echt in levende lijve bij ze geweest! De opstanding van Jezus is daardoor nog steeds iets wat wij niet kunnen bevatten. Maar het zijn de mensen geweest, zoals jij en ik: Sceptisch tot in de haarvaten, vijandig soms. Zij zijn hebben het gezien en zijn veranderd. Ze zijn zo vol van dit goede nieuws geraakt dat ze het allemaal vol enthousiasme hebben doorverteld. Is het dan toch waar gebeurd? Is de Heer werkelijk opgestaan!
Als we lezen hoe de leerlingen het zeggen: “de Heer is werkelijk uit de dood opgewekt!” Het is echt waar! Zíj, die er niets van wilden hebben. Zíj, die de eerste getuigenverhalen als ‘kletspraat’ afdeden… Zij zijn degenen die het nu zelf komen melden. (Lees in de bijbel maar eens: Lucas 24, 9 tot 12 en 34 of lees eens Lucas 24: 9-35)

De Heer is opgestaan!

Hoopvolle Paasdagen toegewenst!

Wil je/ wilt u onze diensten online volgen kijk dan om 10.00 uur naar een dienst van de moederkerken Paasdienst 1 of Paasdienst 2

Om 15.00 uur is de Paasdienst van de Kerk aan het Plein