Geplaatst op 13 november 2018

foto in de kerk

We zijn sinds het begin van de Kerk aan het Plein alweer 5 maanden verder.

En we hebben heel wat meegemaakt.

We hebben bijzondere mensen ontmoet. Elke ontmoeting is bijzonder. Het is helemaal bijzonder als mensen, die geen lid zijn van een van de kerken (NGK of GKv) bij ons te gast zijn. Zo ook die ene gast. Een vrachtwagenchauffeur. Helemaal uit Moldavië! Hij was in September vertrokken om 4 maanden rond te rijden in Europa. Van Spanje naar Duitsland, van Belgie naar Tsjechie. En die zondag stond hij geparkeerd op de A1. Hij wilde graag een kerkdienst bezoeken, en kwam al lopend aan op het Plein. Daar was inderdaad een kerk, en daar waren mensen bij elkaar. Wat bijzonder om hem te mogen ontmoeten.

Maar wat bijzonder ook om mensen te ontmoeten, die in de buurt zijn neergestreken op een camping. Of die tijdelijk in Voorthuizen wonen, en zich bij ons willen voegen, om zo samen God te eren en te prijzen. Dat delen wat voor mensen belangrijk is.

We hebben de afgelopen maanden samen (met verschillende achtergronden) het Avondmaal mogen vieren. Een feestmaal, waarbij we mochten terugdenken aan hoe Jezus naar de aarde kwam, om de wereld en ons te bevrijden van slechtheid, kwaadheid, boosheid, leugen en noem maar op.

Zo hebben we Kerk aan het Plein beleefd. Als een periode van verrassingen, groei en ontmoeting. Wil je dit meemaken, kom gerust een keer op zondag langs. We zijn er om 10.00 uur voor een dienst, waarna we om 11.30 meestal te vinden zijn voor koffie en ontmoeting.