Dachten we dan eindelijk af te zijn van de periode van hoge besmettingscijfers en veel ziekenhuisopnames en daar gaan we weer. Opnieuw moeten we, als een Echternacher Processie, een paar stappen terug nadat we dachten weer vol op vooruit te kunnen.

Hoewel de ziekenhuisopname-cijfers flink lager zijn (procentueel) dan in het voorgaande jaar, moeten we toch weer goed opletten, dat we elkaar niet teveel besmetten. Want dat heeft zijn impact op de cijfers in ziekenhuizen en in het bijzonder op de IC’s.

Daarom hebben we afgesproken om de richtlijnen van de CIO en het Steunpunt Kerkwerk te volgen. Zij zijn adviserend aan de grotere kerken in Nederland.

Het belangrijkste vanaf zondag 7 november is dat we:

  • De mondkapjes weer verplichten voor het verplaatsen in de kerk.
  • Verplaatsingen van mensen zo veel mogelijk beperken
  • Iedereen nogmaals wijzen op de hygiënemaatregelen rondom hoesten, handen schudden, thuis blijven en testen
  • In het gebouw het uiterste doen qua ventilatie (houd er dus rekening mee, als u ons wilt bezoeken, dat het koud(er dan normaal) kan zijn)

Verder vragen we met nadruk:

  • Dat iedereen zijn handen ontsmet bij binnenkomst
  • Dat je het vak rechts (van achteren af) beschikbaar houdt voor mensen die op 1,5 meter willen zitten, omdat ze zich daar veiliger voelen, of omdat zij bijvoorbeeld met mensen werken die kwetsbaar zijn
  • Dat iedereen die corona-achtige klachten heeft thuis blijft en zich laat testen.

De diensten blijven online te volgen via ons youtube-kanaal.

Crèche en bijbelklas gaan gewoon door, zoals we dat gewend waren.

De koffie na afloop van de dienst doen we alleen, als er de mogelijkheid is om buiten te staan, zodat we voorkomen, dat we teveel op elkaar gepakt moeten staan. (dus bij regen geen koffie)

Het advies van de overheid is: houd 1,5 meter afstand. Mocht je willen komen wil je dat bij het verplaatsen zoveel mogelijk naleven?!