Geplaatst op 2 april 2019

Hoe mooi was de dienst afgelopen zondag in kerkgebouw Odulf. Wat een bijzondere entourage voor een Protestantse dienst. Maar ook, wat bijzonder, dat we de gesprekken hierover gewoon met elkaar konden voeren.

Begeleid door de koster van Odulf, hebben de kosters van Kerk aan het Plein alles klaargezet en konden we de dienst zonder problemen houden.

We hebben deze dienst veel gasten mogen ontmoeten en begroeten. De kerk zat vol met 150 mensen, vaste bezoekers en gasten.

Het thema van de dienst: genade! was uitgewerkt aan de hand van de vergelijking van Judas Iskariot en de vrouw (Maria) die een zondares was en Jezus besprenkelde met de duurste olie die je in de wereld kunt krijgen. De indringende vraag werd gesteld: “Ik toch niet, Heer” Met wie wil jij jezelf vergelijken? Met Judas, die vooraan zat bij het onderwijs van de beste predikant, die de wereld ooit gekend heeft. Maar toch koos voor een weg zonder hem, of met Maria, die veel zonden had gedaan, en eigenlijk helemaal niet bij Jezus mocht komen, maar met alles wat zij bezat een flesje olie kocht (denk je eens in, voor een heel jaarsalaris!) en dat leeggoot over Jezus. Waar sta jij? Kun je leven met jezelf? Wat heb jij nodig? Wat geef jij? Vragen om eens goed over door te denken.